Monday, August 6, 2012

Mengidam Bubur Lambuk

*pic from google*

Salam Ramadan...
Sedap tak bubur lambuk? Emmmmm...(tangan di dagu seolah berfikir). Bagi aku not bad la walaupun oraang cakap makan bubur macam orang sakit je. Aku pun tak tahu kenapa kalau sakit je kaitkan dengan bubur. Even dalam drama pun kalau demam makan bubur. Kalau aku sakit la lagi seronok boleh makan macam2 sebab orang akan beri kita extra care.Hehe.

Benci betul kalau time puasa kena tengok picture makanan. Perut secara automatik berdendang sayang. Aku teringin sangat nak makan bubur lambuk. Tak tahu kenapa tapi memang nak sangat2. Macam orang mengidam yang mengandung 9 bulan pun ada..Haha. So nanti kalau aku pregnant 7 tahun lagi maybe bubur lambuk ni kot yang aku mengidam. Tapi tak best la. Tak adventure!! Senang sangat nak dapat. Kalau boleh mengidam kondo sebijik best gak. Mercedes ke? Kan?

Selalu kalau bulan puasa ada je yang tekan loceng rumah aku ting tong ting tong  bagi bubur lambuk. Sampai kadang-kadang tu rasa nak ambil je kapak pergi ketuk loceng tu biar tak berbunyi terus sebab tak larat nak makan bubur.Tapi this year tak ada pun. Aku pula yang dok melangut kat tepi pagar tunggu orang tekan loceng. Yang ada pun ayah aku tekan bila balik kerja mintak buka pagar WALAUPUN gate tu automatik.Sedihnya!!Kalau nak harapkan beli memang tak la sebab kat dalam rumah ni aku sorang je yang telan bubur ni. Yang lain pandang pun tak. Uhhhuuukkk2..Bubur lambuk miss u so muchhhhhhh....

4 comments :

aNiss :):) said...

sedapnya. nak2 kalau bubur lambuk kelate :DD

fatin aziz said...

kan?? hehe.terliur la plak mlm2 ni..hehe

nadia farhana said...

aishh tengok pagi2 dugaan

fatin aziz said...

hehe..jgn tgok pejam mata rapat2..

 
copyright to: FatinAziz's Belog' full design: jiakreatifelt