Monday, August 13, 2012

Raya Trend Kita


Eh2 macam berlaku je kat aku. Hehe. Macam terasa la pulak. Waktu raya nak pakai over-over. Hari lain kita selekeh je ye. Raya jugak lah waktu kita minta maaf. Lepas tu buat salah pulak then tunggu raya minta maaf. Hehe..

Raya jugak lah nak siarkan movie2 best waktu lain tak nak pulak. Lepas tu dok melangut depan tv abaikan amalan ziarah-menziarahi. Lepas tu bila jumpa family kat mana-mana tak kenal. Tak pasal2 bercinta dengan family sendiri. Balik2 muka sama jugak. Nak kawin baru tau family sendiri tapi hati sudah cinta sesungguhnya cinta itu buta. Nikah je la walaupun family.

Puasa boleh pulak tahan nafsu daripada makan tapi raya? Ada korang tahan nafsu daripada makan waktu raya? Sate, lontong, ketupat, nasi himpit, lemang depan mata korang tengok je ke? Hehe. Kalau ada macam bohong je. Waktu raya jugak lah nak makan macam2 selepas sebulan puasa, lepas tu rumah sedara tak boleh nak ziarah asyik ziarah toilet je. Cirit-birit. Baju lawa2 jadi kedut2, lencun dengan air sebab asyik keluar masuk toilet. Betul tak? Baik mengaku cepat!! This is an order..wakaka

p/s: lagi 5 hari kita nak raya. INGAT!!! Jangan berlebih ketika raya. Bersederhanalah. Family gathering is more important. Waktu ni la nak jumpa dengan semua biras, beras, cucu, cicit, biut, piut, ipar duai dan kekasih lama waktu kecik-kecik dulu..Pesanan untuk diri sendiri jugak!!
 
copyright to: FatinAziz's Belog' full design: jiakreatifelt