Thursday, September 13, 2012

Amanat Penting Kepada Junior

For UPSR candidates:

Kepada adik-adik yang ambil UPSR, akak (akak you all tak aku-aku dah) nak ucapkan selamat menjawab exam. Walaupun terlambat its okay kan adik-adik. At least wish kan. Hehe. Do it your best bak kata pepatah alang-alang menyeluk pekasam biar sampai ke pangkal lengan. And remember UPSR slip/exam is nothing. Tak boleh beri kerja hebat pun kat adik-adik but it doesnt mean you guys dont need to take seriously. Let this will be the priceless present for your parents. INGAT!!! Kehidupan di alam persekolahan menengah more challenging and try to prepare your mental and physical!



For PMR candidates:

To all teenagers out there. REMEMBER!! Although SPM is more important, PMR will show that either you are ready or not to face the super duper SCARY exam (SPM). Kepada yang berhajat nak masuk SBP atau MRSM try to get 8 A's. By that result, you will easily get into it. But if not, dont try to do something crazy like commit suicide. It is cannot solve your problem unless you face the problem with mature.



For SPM candidates:

I know its too early for me to wish you guys good luck. Whatever it is consider this is an advice from super duper cutie senior. Ahaks! SPM amat penting. Ini akan menentukan arah tuju hidup adik-adik semua. Sekiranya tak tercapai, jangan bersedih sebab ingatlah, nasib dan rezeki semuanya kerja Allah. Ada sebab tertentu kenapa Dia tak kurniakan apa yang kita mahukan tetapi jangan pernah berhenti untuk mencapai apa yang kita inginkan kerana Allah amat menyintai umat yang berusaha dan bergantung hidup dengannya. Maka banyakkan berdoa dan berusaha okay :)



Sekiranya Allah cepat memakbulkan hajat kita, Dia sayangkan kita.

Sekiranya Dia lambat memakbulkan hajat kita, Dia sedang menguji kita.

Sekiranya Dia tidak memakbulkan hajat kita, Dia telah menyediakan rezeki yang lebih baik untuk kita...


Akhir Kata,,,,


Good Luck!!!





Lots Of Luv,
Fatin Aziz...





2 comments :

Suria Karim said...

Salam... selamat berkenalan...

fatin aziz said...

selamat berkenalan jugak :)

 
copyright to: FatinAziz's Belog' full design: jiakreatifelt