Wednesday, November 28, 2012

Nama Panggilan Selama 19 Tahun

Kali ni aku nak cerita tentang nama-nama panggilan yang orang suka panggil aku dengan sesuka hati dan sesedap rasa.
Maklumlah bila nama terlalu panjang sampai 3 patah perkataan, macam-macam orang panggil. Mana taknye nama "Fatin" tu teramatlah ramai.

"NUR FATIN SHAZWANI"

Nama Panggilan Pertama

SHAZZY
Waktu ni kalau tak silap form 2 kot. Tengah famous penyanyi hip hop shazzy waktu tu. Memandangkan nama aku SHAZWANI kat belakang, so diorang panggil shazzy. Aku mengamuk kot waktu tu sebab macam pelik. Wakaka *betapa tidak matang*

Nama Panggilan Kedua

SHAZWANI
Nama ni biasanya cikgu-cikgu la suka panggil. Aku pun tak tahu kenapa cikgu suka panggil aku dengan nama shazwani. Padahal panjang kot kalau nak compare dengan fatin.

Nama Panggilan Ketiga

FATIN S
Form 4 dulu, ada 3 orang nama fatin. Dan kitaorang ni bestfriend. Boleh imagine tak macam mana kitaorang hidup satu geng dengan nama yang sama? Haha. Seorang Fatin Fakhira, Sorang lagi Fatin Munawwarah dan aku Fatin Shazwani. Akhirnya kawan bagi nama Fatin S ( short form Fatin Shazwani). Yang 2 orang lagi FATIN F dan FATIN M. Terbaik!!!

Nama Panggilan Keempat

FATIN SQUARE
(Fatin Kuasa Dua)
Disebabkan form 5 pun kitaorang satu kelas and still bestfriend, orang panggil FATIN SQUARE. Sorang Fatin dan sorang lagi Fatin Cube ( Fatin kuasa 3). Ni semua gara-gara Addmath!!!

Nama Panggilan Kelima

ATIN
Ni pulak kawan-kawan masa kat asasi dulu. Aku tak pernah pun suruh diorang panggil Atin tapi tak tahu la macam mana boleh lekat. Actually aku tak suka sangat nama Atin ni sebab nampak macam manja. Muehehe ^_^

Nama Panggilan Keenam

TIN
Nampak tak semakin meningkat waktu, semakin singkat nama aku. Tak kira lelaki atau perempuan. Tiap kali mesej je "tin". Panggil aku "tin". Jerit nama aku "tin". Kawan-kawan asasi dan U sekarang ni. Dah rasa macam diri ni tin biskut, tin milo la pulak :P




Wassalam~~~

Lots Of Luv,
Fatin Aziz...

22 comments :

Razil Tahir said...

I dunno but kalau saya, saya lagi suka kalau nama panggilan tue pendek. Because lecturer saya pernah cakap, orang yang nama panggilan pendek nie mudah didekati dan friendly. :)

fatin aziz said...

sya lebih prefer org panggil fatin. sbb family pun panggil fatin.. nur dgn shazwani tu mcm tambahan je ..hehe

Norliza Ismail said...

Alhamdulillah semua nama panggilan tu nama yang baik2. Kekadang budak2 ni suka panggil kawan2 dengan nama yang tak elok dan memalukan.

http://IzaIsmail.com

fatin aziz said...

alhamdulillah xde la lgi yg memalukan..harapkan xde la..

Miss Zahirah said...

waa.. byknyer nama panggilan yer.. hihihi

nur anis said...

waaa...siap fatin square tu yang tak tahan tu..

cikumi armena said...

cik tiiinnnnnn...hahahhaa..
aq mls nk pggil klu nma pnjang sgt..
so better nma pndek ^^,

fatin aziz said...

hehe..tu la..x termasuk waktu zaman skolah rendah lagi.. ^_^

fatin aziz said...

kan..hehe..nak wat camne kreatif sgt..

fatin aziz said...

cik tin ok lagi umi..huda panggil aku cik fat..lagi la..haha

Ekyn Yaacob said...

done following.. jemput lah ke ekynsnay.blogspot.com :)

fatin aziz said...

okay :)

Aqilah Kamarudin said...

paling best nama keenam. tin tin tinnn. saya nak kumpul tin, then nak jual boleh? just kidding, kekekeee :D

محمد رازيق said...

wah bnyak nama panggilan. kena pilih salah satu ni. hehe

fatin aziz said...

haha..dpt duit share sini ckit.. :P

fatin aziz said...

pilih jangan tak pilih..hehe

Aniq Bukhary said...

Untung la banyak nama.. hehe

fatin aziz said...

tak untung mana pun :P

win3 said...

sebuah nama yang baik disebut dari manapun bisa dan tetap punya makna

fatin aziz said...

that's true :)

Laura Azriene said...

cupp cuppp cuppp! hang tertinggal satu agy... yang ni aku ja suka panggil hang.... FS....
hahahahhahhahhahha.. kan?

fatin aziz said...

a'a la..terlupa..haha

 
copyright to: FatinAziz's Belog' full design: jiakreatifelt