Sunday, December 16, 2012

Kemaruk dibelai ‘jantan’


 pix_middleKUALA LUMPUR: Menggerunkan apabila cinta maya yang berputik di laman sosial seperti facebook (fb), twitter, Myspace, Tagged dan Instagram selain kemudahan telefon pintar seperti BlackBerry Messenger (BBM) menyebabkan ramai remaja perempuan terjebak dengan kegiatan tidak bermoral, termasuk hamil luar nikah.

Antara faktor utama masalah itu ialah kerana kesepian dan cemburu melihat rakan sebaya berwajah cantik berdampingan dengan kekasih, menyebabkan ramai gadis kurang menawan menyalahgunakan kemudahan teknologi maklumat dan komunikasi (ICT) seperti laman sosial dan telefon pintar untuk mendapatkan seramai mungkin kenalan lelaki.

Bagaimanapun, tindakan itu membawa padah apabila maruah diri tergadai selepas terperangkap dengan janji manis lelaki miang.

Ini berikutan gadis seperti itu terlalu kemaruk untuk memiliki teman lelaki tanpa menyiasat latar belakang kenalan baru apabila berhubung melalui laman sosial.

Akibatnya, mereka mudah terpedaya dengan ayat manis kasanova yang sentiasa mencari peluang memerangkap gadis naif dalam laman sosial berkenaan hingga berakhir di bilik tidur.

p/s: Girls jangan takot untuk hidup single dan jangan malu menjadi single. Allah dah tetapkan jodoh untuk semua. Sekiranya jodoh kita bukan di dunia InsyaAllah ada di akhirat sana. Im also single and i'm happy with my life. Once you get married then you will know being single is the best moment without any resposibilities :)

3 comments :

TiranaAduka said...

salam fatin
Tirana aduka tergamam seketika.

Hnahdy said...

pengaruh tu

Anonymous said...

100% dikembalikan, ini bukan lawak2 Cuba lihat sini

 
copyright to: FatinAziz's Belog' full design: jiakreatifelt