Wednesday, February 20, 2013

Tolong Suggest Mask Mana Yang Elok

Pelik kan tatkala aku bercakap soal kecantikkan?
Ni memang kenyataan aku yang menaip...Hehehe

Nak mintak tolong korang yang suka sangat pakai mask segala ni. Aku teringin nak pakai sebab nak memanjakan diri aku dengan cara yang murah. Tak perlulah lepak-lepak spa kecantikkan untuk kelihatan cantik. Ye dak?

Yang kat spa tu manusia, kita pun manusia so tak ada yang ajaib pun kalau pergi spa mahal-mahal sedangkan diri sendiri boleh buat.
*ayat orang tak mampu nak pergi spa*

Berbalik kepada topik asal. Orang cakap pakai mask ni bagus untuk kulit tapi make sure sekali seminggu je sebab tak nak kulit hydrated.
So memandangkan aku tak pernah pakai nak la tanya korang yang pernah pakai.

Korang beli brang apa?

Beli kat mana?

Ape feeling pakai benda alah tu?


 *pakcik dan makcik google bagi pinjam*


 Ape beza mask yang terus pakai mcm ni dengan yang kena sapu dulu?


Terkejut tak aku cakap pasal benda alah ni.Kalau tak tak ada makna aku nak tau. Lantak la mask ke apa ke yang penting KITA ENJOY!

TETAPI...

Bila dah start kelas ni kena lah extra care. Cuti sem aku rasa aku dah cukup putih dah tapi hari ni rasa macam gelap sebab kena redah panas terik matahari. Bukan panas macam US tu je. Kalau yang tu takpe la. Ni PANAS TERIK.
Yang kalau korang letak telur pun separuh masak.. :P


XOXO

Lots Of Luv,
Fatin Aziz...

24 comments :

Asmieza As said...

Sy guna yang Collagen punya. Yang rumpai laut tu . Bila dah rebus, letak dalam peti sejuk nanti dia akan jd mcm agar agar.

Boleh guna utk dua jenis. Satu boleh makan (tanpa rasa apaapa) satu boleh letak muka. Penyek penyek dan tempek kat muka. Lepas tu basuh dgn ait

Dan muka akan lebih halus. :)

bellarisza vienetta said...

first kena tau jenis kulit fatin macam mana. then fatin nak mask yang macam mana.kejap lagi Zyra buat entry. senang sikit.

fatin aziz said...

@asmieza tapi collagen tu nampak mcm geli2 la..saya bukan boleh benda2 yang lembik2 ni..hehe

fatin aziz said...

@bellarisza..thank ye..im waiting!!!

NANG NOR AZIMAH LONG NADZRI said...

tak pernah pakai benda ni , macam best je... nak juga try la :D

fatin aziz said...

kan.macam best je..tu pun dgar org cakap la sbb tu teringin nak pakai..hehe

~AmyLiana86~ said...

akak aritu guna yg garnier tu..ok jugak..skrg ni ada yg warna hitam tu..nampak cm ok je..tp akak lupa nama die..hehe

ISs said...

wowwww...yg ke dua kot....
hahaaaa...mana2 pon boleh kot..


Jom ke sini :

Baru : Petempatan Paling Sejuk Di Dunia
Update : Keretapi Ferrari
Gempak : Muzium Sains Miami Lengkap Dengan Tangki Jerung
Seram : Kuasa Air Membelah Jalan
Popular : Gua Ais Terbesar Dunia
Pelik : Ombak Membeku Secara Tiba-tiba
Aneh : Banjir Buih
Serius : Jambatan Nabi Musa

Dan banyak lagi di Green Life..

fatin aziz said...

garnier ok ek??tapi mcm saya guna olay..boleh ke campur2 brand? saya cari brand olay xde..

nadzim bakri said...

x pandai pakai.....hahaha...

Cik Tanpa Nama said...

iera pnah pakai bio essence tanaka white punya mask...ok jugak...rasa segar dan kullit rasa ringan lepas tu

bellarisza vienetta said...

ini diaaa

http://suratcintasaya.blogspot.com/2013/02/tips-kecantikan-tips-memilih-mask.html

fieda.aziz said...

as salam dear fatin..

boleh try mask dari sophie paris ni. boleh review kat sini

http://stoberycokelat.blogspot.com/2012/08/review-sophie-lightening-mask-mulberry.html

atau pon like page ieda kat fb :)

thank youu..

Munirah Rafiuddin said...

salam..
kulit sy jenis tahan skit,mn2 produk pn jalannnn...
utk pelembab sy pn pkai olay total effect...so utk mask, sy just beli kat DAISO..mask yg dr arang tu,packing wrna itam...mask 2 pn wrna itam..mmg tbaik lah..
awk try r cuba...

~Admin : QasehMuslimah-Munirah~
http://qasehmuslimah-munirah.blogspot.com

fatin aziz said...

DAISO tu kedai ke???

fatin aziz said...

thanx to all yang suggest..nanti fatin gi melawat watsons cari produk2 yang korang suggest.. :D

fatin aziz said...

Nadzim bakri..kalau awk pakai sya salute la..haha

Izza Sakura said...

FA ala pkai mask susu sgar,tepung susu yogurt pun ok.muka jd lmbut.duit jimat je.bibir mungil.

Nana Liena said...

setakat ni penah cuba pakai sekali.itu pun freebies punya..huhu..biasa tempek ja yogurt asli kat muka..then cuci.. lembut jgak la skin..hehe

fatin aziz said...

Izza Sakura & Nana Liena mana nak dapatkan yogurt tu???

Nana Liena said...

oh..beli ja kat mana2 market.ala yogurt yg utk dimakan..huhu..beli la apa2 brand..tempek kat muka..ratakan..huhu

fatin aziz said...

owh yogurt yg boleh mkn la cuma yang xde perisa tu je?? mcm tu?

Nana Liena said...

yups..hehe..yg original punya.. no flavour

fatin aziz said...

owh ok..nanti sya cari.. :)

 
copyright to: FatinAziz's Belog' full design: jiakreatifelt