Thursday, March 21, 2013

Cerita Manis Bak Gula-Gula Kapas 2

...............

Abang tu pun pergi la sebelah aku. Bukan pujuk ke apa ye tapi dia pergi tolong aku.Takkan la di anka pujuk macam budak2... Dia berdiri sebelah aku,then dia perbetulkan besi yang rosak tu. Dari herot petot jadi licin selicinnya. Boleh dikatakan half way projek tu dia yang tolong buatkan.

Dalam hati..

"Selamat projek aku..."


INI YANG AKU MAHUKAN BUKAN YANG CAKAP BLA BLA BLA :P


Dia berdiri sebelah aku sambil buat kerja sambil tu la dia explain kat aku satu persatu. Aku dengan penuh minat tekun dengar benda yang dia explain walaupun niat di hati memang terpesong jauh yang amat!


Budak INTERNATIONAL tu memang la tak faham sebab abang tu explain kat aku dalam bm. So memang terserlah la keakraban aku sebab dia explain aku dengar. Aku tanya, dia jawab. Aku panggil, dia datang. Aku tak panggil pun dia akan datang sambil cakap..


"Macam mana boleh buat???"

"Dapat tak ukuran yang sebenar???"


Once aku cakap..

"Ala ukuran terlebih la. Nak buat macam mana ni??"


Dia akan cakap balik...

"Tak pe lah. Abaikan. Tak boleh nak buat apa pun. Teruskan je la."



Dalam hati..



"Saje je aku nak bercakap..Wakakaka"






Sejak tu la, setiap kali kekonfiusan datang (rasanya tak payah tunggu konfius kot) aku dengan pantas tanpa ragu-ragu angkat tangan mintak bantuan dia. Aku ni jenis yang ragu-ragu sikit kalau nak mintak bantuan orang. Lebih kurang macam..


"Eh nak tanya ke tak?"

"Ala malu la.."

"Suruh kawan aku je la yang tolong aku."

"Nak angkat tangan ke tak?"

"Kalau dia tanya soalan aku nak jawab apa?"


Ha macam tu la. Tapi yang ni laju je. Otak belum interpret apa-apa, anggota aku dah dahulukan. :P


Sampailah habis masa buat projek aku panggil dia dan boleh dikatakan dia je la yang asyik bantu aku dengan group sebelah aku. Sebab group kita orang berdua je kot yang ada problem. Mana taknya aku partner dengan international yang group sebelah aku pulak dua2 perempuan. Memang susah la. 


Boleh dikatakan bergilir-gilir. Lepas tolong group sebelah, group aku lak lepas tu sebelah then aku and vice versa. Waktu ni aku tak perlulah nak angkat tangan sambil terkinja-kinja takut dia tak nampak sebab dia sendiri yang akan datang tengok lenih kurang 10 minit sekali...so sila JELES ye @_@
Feeling aku waktu cuma Tuhan je yang tau..hek3


Sehinggakan kawan aku depan belakang tanya..


"Apsal abang tu selalu je tolong ko?? Kita orang dia tak datang pun tolong. Kalau tolong pun tak adalah sampai macam tu sekali."


 Aku ingat aku sorang je yang tak suka minta tolong abang putih rupanya kawan-kawan aku pun. -_-

.
.
.
.
.
.
.
.
.

Jangan ingat "Cerita Manis Bak Gula-Gula Kapas" ni dah habis. Ada lagi tau....

TUNGGU~~~~


Lots Of Luv,
Fatin Aziz...

17 comments :

NANG NOR AZIMAH LONG NADZRI said...

ehemmm...ni etul-betul mintak tolong or saje-saje ni ? hahaha

fatin aziz said...

sambil menyelam minum air..hehe

Nasuha said...

manisny..

iehahfarihah said...

baiknye abg tu...asyik tolong je..

fatin aziz said...

@nasuha manis sangat2..:P

fatin aziz said...

@iehahfarihah dah tu tugas dia..sia2 pihak u byar gaji klau tak tolong..haha

IntaNBerliaN said...

W'salam... Sorry yer dik, akak memang tak terima emel dari adik.. dibahagian inbox pun xda n bahagian spam pun xda.. sebelum akak buat cabutan baru, memang akak dah semak emel..

Bukan rezeki adik kot.. InsyaAllah jangan risau, Tuhan dah tulis rezeki adik di tempat lain & maybe lebih dari yang ni (",)

ANISRAHIM said...

Wahx3 ade chance ni nk makan nasi minyak tahun ni kix3

fatin aziz said...

@anisrahim...doakan la ye semoga menjadi..hek3 :P

waddah jannah said...

wau,, bez..eheh,, uploadlah gmbr dia nnti,ok?

Amanina said...

salam..singgah sini :)
aminn..lama tak makan gula2 kapas. hehe

De' Wanie said...

wow gula2 kapas sedapnya!tringat zaman kanak2!hehe..jemput singgah my blog dear..:)

fatin aziz said...

@waddah jannah..kenal rapat pun tak ni nak ambil gmbar org lak..ahaha..

Seneorita Baharin said...

wahh3 so sweet la abg putih tu..hehehe..ada jodoh kot ni..hehe..
btw tnggu next entry plak ye..heee :D

fatin aziz said...

abg putih sweet??salah baca ni..hehehe

Alyn Roslan said...

wah, baik nya abang tu kan..boleh jadi mentor fatin bila belajar..:)

fatin aziz said...

haha..boleh jer tu pun klau dia nak layan la..biasa la bila ramai yg minat mana nak layan kan..hehe

 
copyright to: FatinAziz's Belog' full design: jiakreatifelt