Thursday, March 28, 2013

Cerita Manis Bak Gula-Gula Kapas 3


First of all, to those yang baca cerita ni PART1 dan PART2, terima kasih sangat sebab sudi baca walaupun mengarut tetapi ini kisah benar...

.........................................................................................................................

SAMBUNGAN DARIPADA PART 2....


Selepas habis minggu lab yang amat menyeramkan aku tu,perasaan lega yang amat datang. Rasa macam hidup ni free je tak ada benda nak fikir lagi. Tetapi bila datang minggu yang seterusnya...



"WHAT??? Lab machine lagi??? Ala bosan la. Dah la susah nak mampos!!!"

Terbeliak mata aku bila dengar kawan cakap next week lab machine lagi...


Dalam fikiran aku konfem aku tak jumpa dah dengan abang tu sebab dia jaga lab grinding bukan lab welding. Bagi sesiapa yang tak faham apa itu welding dan grinding, sila google ye sebab aku pun bukan pandai sangat. Budak Mekanikal tahulah bab-bab ni. Aku cuma belajar BASIC je. Walaupun BASIC tapi dah macam !@#$%^&(()))(*&%#@


KEESOKKAN HARINYA!!!!


Waktu tengah briefing pasal welding,semua budak perempuan...


"Ouch!!!"


"Aaaahhhh...Sakitnye.."


"Weh takut la nak buat ni. Meletup-letup"


"Taknak buat sorang-sorang. Pair leh tak??" 


"Nak balik...Agak2 carry mark banyak tak???"


Tetapi lelaki...Selamba badak je...


Setiap orang harus bukan wajib ye, menghasilkan satu projek. Memandangkan tempat aku barang rosak so assistant tu suruh pindah share dengan kawan. Sebab tu aku guna term "HARUS" walaupun pada mulanya "WAJIB".


Aku pair dengan kawan aku (perempuan).

Perempuan + Perempuan = Tak jadi apa-apa pun

"Takutlah" + "Takutlah" = "Ouch" (kuasa 2)

Tak nak buat + Tak nak buat = Dua2 markah kosong

"Meletup" + "Meletup" = " Opocot api kau meletup"


Walau bagaimanapun, siapa kata perempuan tak mampu buat apa yang lelaki buat???
Aku dengan kawan still usaha tetapi 2 plate tu tetap tak bercantum. So inisiatif yang diambil adalah dengan...


Kawan: Fatin tolong panggil siapa-siapa sebab plate ni tak cantum jugak. Dah nak habis masa ni.

Me: Okay. Jap ek nak cari...


Then aku nak nampak abang-abang tu (abang putih dan abang budiman).


"Eh, bukan diorang jaga lab sebelah ke???" -hati berkata (hekhekhek)


Then ternampak abang putih tu lalu depan tempat projek kita orang. Bila aku disuruh mencari orang, konfem la abang tu lalu pun macam semut je lalu. Maksudnya aku buat tak tahu je sebab aku memang tak nak dia yang tolong..Hehehe..


Lepas tu balik ke tempat asal aku.


Me: Weh tak ada siapa pun la. Semua busy tolong orang lain :P


Kawan: Okay :(


Kawan aku bertungkus-lumus cuba nak cantumkan plate BUT aku pulak pergi tawaf satu lab sebab nak cari abang yang budiman lagi baik hati. Waakakaka..So bayangkan, aku sanggup tawaf satu lab nak cari abang tu walaupun ramai je lagi yang lalu lalang boleh aku mintak tolong.


Dan yang paling paling paling paling teruk aku biar je kawan aku buat projek tu sorang-sorang. Baik tak aku?? :P


Lepas tu kan korang, aku nampak abang yang budiman lagi baik hati tu lalu kat depan tempat projek kita orang. Kurang dari satu saat terus aku angkat tangan suruh dia datang tolong walaupun waktu tu kawan aku tak suruh cari pun. Hahaha..


Tangan aku kan lebih cepat bertindak dari otak!!!!


Lepas je kelas...


"Patutlah tadi kite cari Fatin asyik tak ada pun kat sebelah rupanya pergi cari buah hati..."

Riuh satu kelas. Akibatnya majoriti budak perempuan tahu yang aku admire kat abang yang budiman lagi baik hati. :P



Ada lagi tau..InsyaAllah lepas ni yang terakhir... :D


Wassalam..


Bagi yang keliru...sini nak nak explain..


Abang putih : abang yang tolong acuh tak acuh which is aku tak suka. Totally tak suka even dia handsome tahap gaban pun..

Abang budiman: abang yang tolong aku secara sebetul-betulnya..Dan AKU SUKA!!!

Lots Of Luv,
Fatin Aziz...

9 comments :

saifudin abu izzudin said...

nice day :)
Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
Jadilah seperti yang kamu inginkan,
karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
yang ingin kamu lakukan

http://www.nolimitadventure.com/

Seneorita Baharin said...

wahhh3, dah kronik neh dear..hihhihi..abg budiman tu mmg sunggu budiman orgnya eyh...hihi..abis laa kontrobesi 1kelas nnt.. :D ada lg eyh sambungan? ok i'll wait for da nxt entry dear..hee

fatin aziz said...

ada lagi..last..hehe..

Alyn Roslan said...

eh best cerita fatin ni..alyn tak sabar nak dengar next story..:)

fatin aziz said...

yeke best??haha..mcm mengarut je..haha

Cik Tanpa Nama said...

adeehhhhh x habis lg? next2?

fatin aziz said...

hehe..nak habis dah.. :P

waddah jannah said...

nice,,hahhaa,,
saia admire ngn abang budiman jugk,,ehehe,,,
:D jgn marah,,guro je pun,,

fatin aziz said...

admire la kalau nak sangat..hek3..tapi jgn nyesal sudah kalau knl diri yang sebenar..haha :P

 
copyright to: FatinAziz's Belog' full design: jiakreatifelt