Friday, March 15, 2013

Cerita Manis Bak Gula-Gula Kapas

Salam..

Kali ni nak cerita story sweet-sweet. Kalau korang baca entry yang lepas dan lepas dan lepas lagi, aku ada cakap yang "masuk minggu kedua aku mula rasa happy" ada kan? Kalau korang geleng maknanya korang tak pernah baca la.. Nak baca klik bawah ni




Ceritanya begini...

Aku paling tak suka masuk lab dan kena operate mesin-mesin ni. Dah macam keje kat kilang dah aku rasa. Bak kata lecturer aku.

"nak jadi engineer yang berjaya,kita kena tahu pelbagai bidang. Buka minda dan luaskan kotak pemikiran"-lebih kurang macam ni la


Mula-mula aku masuk, dah kacau mood aku. Sebab satu mesin wajib ada 2 orang dan WAJIB lelaki dan perempuan. Aku bukannya rapat sangat dengan budak lelaki. Tiba-tiba ada seorang budak INTERNATIONAL dalam kelas kita orang. Selama ni tak pernah muncul pun. Tak pe lah tak penting pun.


Yang menjadi PENTING TERAMAT SANGAT bila budak international pergi partner dengan aku. Kalau korang, takkan nak tolak sedangkan korang belum ada partner. Nak tunggu budak lelaki lain memang berjanggut la sebab diorang memang selalu masuk lambat.


Maybe bagi korang ok ape pair dengan dia sebab boleh try speaking kan? Speaking tu aku tak peduli la. Yang aku peduli adalah dah la aku sendiri pun tak faham assistant lab tu briefing pasal machine, ni pulak nak explain kat budak tu sebab diorang briefing dalam bm. Fuhhhhh!!!!


Pastu keje salah faham. Dia faham lain aku faham lain. Apa aku cakap semua salah, dia cakap semua betul dan bla bla bla. Huhhhh!!!

Akibatnya, dia buat projek ikut suka hati dia dan akhirnya projek tu rosak. Tapi aku bukan nak aibkan dia, cuma nak intro kan story ni. Dan aku pun tak salahkan dia sebab bila berkumpulan kita kena terima la kelebihan dan kekurangan sama-sama kan. (Wah intro pun dah macam karangan SPM)


So bayangkan projek korang rosak lepas tu apa yang korang nak bawa untuk carry mark????


 *curi dari abang google*


Cerita bermula di sini....


Ada dua orang abang (abang la sebab muka muda lagi macam budak praktikal) sorang tinggi lampai, putih (HANDSOME..:P) dan sorang lagi rendah sikit je, kulit melayu la. (budak2 cakap dia manis kira masuk kategori HANDSOME la :P)


Waktu mula-mula nak start buat projek, aku mintak la tolong abang putih tu tapi dia bukan tolong pun. Dia tolong cakap je plus explain tu explain ni. Manalah aku faham! Lepas tu aku tak mintak tolong dia dah.


Waktu projek aku rosak, tiba-tiba abang yang sorang lagi tu datang tanpa diundang. Tak terlintas pun aku nak panggil mintak tolong dia sebab aku TERbekenan kat abang sorang lagi tu. So aku tak pandang pun yang ni, in fact aku tak tau pun dia wujud. Hekhekhek..

Then dia tengok projek aku. Then dia tanya..

"Kenapa ni???"

Aku pun jawab...

"Ntah..Tadi saya pergi sebelah lepas tu balik sini tengok dah rosak"

(serius aku nak nanges tension buat benda tu)


Maybe dia tengok muka aku bengang plus menyampah plus give up plus nak keluar cepat-cepat plus tak nak buat plus nak nanges plus plus plus...

Dia pun pergilah sebelah aku...

Apa dia buat????
.
.
.
.
.
.
.
 .
.
.
.




NANTIKAN SAMBUNGANNYA SEBAB TERLALU PANJANG NANTI BORING :P


Lots Of Luv,
Fatin Aziz...

14 comments :

Iha Zaliza said...

adesh suspen woo.. ingat dapat habiskan kat entri ni jugak tadi.. :D

misluvcoklat said...

Hahahha. Wa tggu smbgan nye fatin..penganti pakse yek maksu? Kekekke.

fatin aziz said...

@Iha Zaliza kena la suspen sikit..klau gtau semua panjang sgt..hehe

fatin aziz said...

@pkah..paksu mu hilang tanpa khabar. maksu kesunyian haruslah cari pengganti.. :P

Seneorita Baharin said...

amboihhh suspend laa pulop ceghita neh..hekhekk... :D ok2 tnggu ur next entry :P ^_____^

fatin aziz said...

@seneorita baharin..next entry tu next week la ye..harap bersabar..hehe

my notes said...

apa la kesudahannya ya ... adoi ... tertanya - tanya beb ...

fatin aziz said...

klau nak tau bacalah nanti2..hehe

the Izudean said...

bro tu tolong la kot. haha

fatin aziz said...

hahaha..yeke???

Mohd Hakim said...

gula2 kapas lame da ase x ase

fatin aziz said...

aikkk..tetiba ckp pasl gula2 kapas??ade kaitan ke..hehe

nadzim bakri said...

haha...best wei...
sengal pun ade
serious pun ade..pape pun...i dah baca semua ketiga2 siri cite ni..haha

fatin aziz said...

haha..sengal tu xyah ckp la..mmg sengal pun..hehe

 
copyright to: FatinAziz's Belog' full design: jiakreatifelt