Wednesday, April 10, 2013

Cerita Manis Bak Gula-Gula Kapas 4


Mungkin readers dah boring dengan cerita kononnya sweet melampau-lampau macam aku sorang je ada perasaan so aku decide yang ni adalah cerita terakhir walaupun banyak lagi aku nak story..


.................................

Sambungan yang lepas...


Kawan A : Eh Fatin tadi abang tu tolong aku...


Kawan B : Hhhmmm Fatin dah datang dah. Dari hujung sana sanggup datang hujung sini sebab abang budiman tu ada kat sini..



Kawan C : Weh Fatin..tu abang tu..pergi la..


Kawan D : Fatin dah datang sini sebab abang budiman tu ada kat sini. Jom la balik tempat masing-masing..



Kan aku dah cakap riuh satu kelas sebab aku admire dengan abang budiman tu. Padahal cerita ni mula dengan suka-suka je cakap pasal abang-abang dalam lab tapi dah bawa sampai berpanjangan..Cepat tersebar ye. :P


Kali ni aku tak mintak bantuan abang budiman sebab projek simple sangat. Siap pun cepat....


Tamat Sudah Lab Machine

..........................................................................................................................


Masuk Ke Lab Lukisan Kej.


2 minggu masuk lab machine then masuk plak lab lukisan kejuruteraan. So di sini wahai cik Fatin jangan nak berangan ye nak jumpa abang budiman ke abang putih ke abang merah je abang hijau pekat  ke sebab diorang memang tak jaga lab ni.

2 minggu la aku kemurungan..(bak kata kawan aku)


........................................................................................................................................


Masuk Ke Lab Wiring


2 minggu selepas lab lukisan kej masuk plak lab wiring. Lab wiring ni berhadapan dengan la machine je.


Kawan A: Minggu ni Fatin seronok la sebab leh jumpa abang tu.


Me: *eh knape lak? ni kan lab wiring bukan lab machine*


Kawan B : Eh ko tau tak tadi aku jumpa abang tu pakai baju warna hijau.
(mak aaiii sampai warna baju ko gtau aku. nak wat aku jeles la tu)


Kawan C & Me : Ko tipu. Aku tak caye..


Kawan B : Eh betul la. Buat pe aku nak tipu. Tak caye tanya dia (kawan D).


Kawan D : A'a tadi ada pakai baju warna hijau.


Me: Ooooooo (apsal bukan aku yang jumpa?)


Kawan B : Tadi dia tengok aku lepas tu senyum kat aku...


Me: *Aku buat-buat dengar je sebab akan memanaskan hati aku je kalau aku dengar..hehe*



Dalam tengah prepare nak buat wiring dengan partner (lelaki), aku pun duduk je la kat tempat aku tu. Yang bestnye tempat aku ni bertentangan dengan tingkap lab aku dan lab yang abang budiman tu jaga. Tapi aku tak perasan sehinggalah.....


Aku pusing nak ambil barang dekat rak then terpandang tingkap lepas tu dia ada kat tingkap lab machine dan nampak straight to the point.

Yang penting memang dia pakai baju warna hijau..Untung kawan aku jumpa dulu..Cis!!!

Habis je lab..


"Kawan-kawan : Fatin seronok la hari ni dapat tengok abang tu... :D"


Seriously kawan-kawan kelas aku ni sporting gila. Tiap kali nampak abang tu konfem report kat aku.
Dah rasa macam abang tu BF aku la pulak diorang keje report je kat aku... :P

Ni kawan-kawan kelas ye bukan kawan-kawan rapat yang selalu makan sekali buat keja sekali. Kalau yang rapat tak payah cakap la sampai suruh aku jumpa abang tu mintak no fon. Memang keje gila betul diorang ni!!!

...............................................................................................................................


Finally TAMAT SUDAH...
Maybe kesudahan tu tak lengkap lagi tapi untuk elakkan kebosanan orang membaca so aku ambil keputusan ( macam serius je ayat ni) untuk tamatkan kisah ni...


Terima kasih kepada yang membaca. Mintak ampun dan maaf andai ada tersilap kata dan tersalah bahasa. Niat di hati cuma nak kongsikan kehidupan aku sebagai budak universiti yang selama ni aku hanya tengok kat tv je and now i live in reality...

WASSALAM...


Bagi yang keliru...sini nak nak explain..


Abang putih : abang yang tolong acuh tak acuh which aku tak suka. Totally tak suka even dia handsome tahap gaban pun..

Abang budiman: abang yang tolong aku secara sebetul-betulnya..Dan AKU SUKA!!! 




Tak Faham Cerita Sebenar???


Lots Of Luv,
Fatin Aziz...

6 comments :

suri said...

salam..
suak tgok admin punay pic atas comel orgnya..

ayuhaaa... cam ank sedara suri 12 org juga gila2 cinta suka2 tpi jual mahal ni suka tpi malu ker?

fatin aziz said...

haha..lebih kurang suka tapi malu la.. :P

waddah jannah said...

hah,, ni yang aku tunggu2 seblum ni,,ahahaha,,
baru nk update.. hurmm,,,

fatin aziz said...

haha..simpan tak publish je sbb takot boring..hehe

Condoriano said...

Baru start baca tapi kelakar pula cerita kau ni haha.

fatin aziz said...

haha..dah habis pun..hehe :P

 
copyright to: FatinAziz's Belog' full design: jiakreatifelt