Thursday, May 2, 2013

Dulu Tak Minat, Sekarang Minat

Assalamualaikum..

Selamat bercuti lagi kepada yang bercuti. Yang mengundi sekali lagi selamat mengundi.

Pernah baca tak novel "Sebenarnya, Saya Isteri Dia"? Kalau pernah cer komen sikit best ke tak. Aku dah baca pun. Ummi aku sampai khatam 2 kali. Aku takde la nak baca dua tiga kali. Sebab bila aku dah tau cerita, aku rasa dah tak feel bila baca lagi sebab dah tau muka surat seterusnya cerita pasal apa. So aku memang jenis baca sekali je tapi tak rugi aku beli novel banyak-banyak sebab ummi aku ni jenis yang ulang-ulang baca. Gemersik Kalbu pun dah tak tau berapa kali ulang.


Bukan nak cerita pasal novel atau drama yang makin hot meletop macam popcorn tu. Aku cuma nak cakap yang aku minat kumpulan FORTEEN gila-gila sejak dari mula-mula lagi. Waktu famous dengan lagu Berdua Bersatu. Waktu bila kita add diorang kat facebook, diorang approve. Sekarang tak dah. Aku cuma sempat add Ameerais je sebab waktu tu aku minat dia je. Tapi sekarang aku minat...





Izzue Islam..*pengsan jap*.

Dulu tak minat pun tapi tetiba minat dia sebab dia ni jenis yang gila-gila (macam la aku kenal kan). Cuma tengok kat youtube la. Tengok dia macam gila-gila dengan kawan-kawan dia yang lain. Tambah-tambah aku ni fanatik gile kat drama Sebenarnya, Saya Isteri Dia.



Nama Sebenar : Muhammad Izzul Islam Mazlan
Nama Komersial : Izzue Islam
Umur : 23 
Tarikh lahir : 2 Jun 1990
Berasal dari : Kota bahru, Kelantan
Pendidikan : SPM
Drama : Sebenarnya saya Isteri dia, gemilang,Cita dan cinta, Aishiteru,Papa Nak Kahwin, Bola Cinta.
Filem : King Kapcai, Chikaro dan 29 Februari


Aku umur 20 tahun. Beza 3 tahun kira ok la kan. Wakaka.. Tengok video kat youtube dia cakap single lagi. Ada peluang la kan. *berangan la fatin sementara boleh berangan ni*. Dia orang kelantan,aku pun kelantan. Kelantan kat kota bahru. AKU PUN!!!! 
Nak alamat boleh,nak pergi merisik.. :P


"Ummi, kak Fatin kalau boleh taknak dengan orang kelantan tapi kalau ummi nak sangat kak Fatin kawen dengan orang kelantan, pastikan orang tu Izzue Islam baru lulus....Muehehe :P"


p/s: Sekadar gurauan semata-mata....Ni entry lama ye tapi dibaharukan..BTW dia pun dah nak kawen pun nanti..NOTED!!!


Lots Of Luv,
Fatin Aziz...

15 comments :

SyasyaHusnina said...

Dia dah nak kahwin dah..2 Jun ni...

fatin aziz said...

owh yeke... :(
hehe

Isya said...

same la kite, kak fatin.. orang kelantan jugak. hehe..

tapi. jap. izzue islam, pendidikan : SPM?? kalau sy, mcam.. err.. menung panjang sebelum nk amek jadi calon.haha. juz kidding.

fatin aziz said...

haha...xpe.klau dia jadi bf saya, saya paksa dia sambung study.itupun kalau..tapi tak mungkin sbb dia nak kwen dah.hehe

ziqa nuar said...

jom join sini! :))
http://sweetdyba.blogspot.com/2013/05/contest-saya-comel.html

Aina Sofea said...

sama sama ! saya suka gila drama n novel sebenarnya saya isteri dia . dulu , memang tk pernah kenai pun izzue islam ni . but , bila dia berlakon cite ssid , oh jatuh cinta . muehehehe . lagi-2 bila dia dah cukur abis misai janggut dia n potong ambut dia :D hahahah . hmmm , dia nk kawen 2 jun ni . tak sedih pun . sbb tk terhingin mau kawin pon :p

Wan Ahmad Izudean said...

pun boleh.hehe

Khalilah MNor said...

Fatin, akak pun boleh-boleh dengan citer Melayu. Tapi, asal ada citer baru, memang sengaja tak tengok.

Penah jugak tengok citer ni sekali, best jugak. Tapi, lepas tu terus tak layan. Takut rasa nak tegok selalu ;)

fatin aziz said...

haha...sama la..bila dah tgok mmg xleh tinggal..dah la sekali je seminggu.. :)

Ahmadi Tanjung said...

Foto Bugil Cewek SMA
Blog Remaja Indonesia
Kunangkunang.info
Berita Online terupdate
InfoAhmadi.Com
download game gratis
Download Gratis

Hoshi Akemi said...

syok kt izzue islam pulak..hahahaha.
best cerita 2 tp aq x bca lgi novel dia.ang phm ja kn aq ni pemalas nk mmbaca.hahaah :))

fatin aziz said...

umi, baca novel lagi best..sbb ada part yang best tapi xde kat cite tu.. :D

Nana Liena said...

me tak kenal siapa beliau..boleh? haha ..novel tu pun tak pernah lg baca..hoho

waddah jannah said...

banyak jugak org minat izzu islam ni

fatin aziz said...

hehe..owh yeke..ingatkan akk je yang tergedik-gedik minat dia.. :P

 
copyright to: FatinAziz's Belog' full design: jiakreatifelt