Monday, July 1, 2013

#GomoKelateGomo. We Are In KL..

Assalamualaikum..

Target untuk update blog hari-hari semuanya dusta semata-mata. Aku ni bukanlah rajin sangat update-update blog ni tapi kalau dah ada cerita nak kongsi tergedik-gedik cari laptop dengan broadband. Nampak tak kegelojohan di situ.


Visi untuk makan burger bakar abang burn GAGAL. Sebab apa? Sebab abah aku balik pun dah nak dekat pukul satu pagi. Burger bakar apa kebenda kan nak keluar dengan baju kelawar ke. Bola habis lebih kurang pukul 11. Korang rasa abah aku akan balik awal ke? Tak mungkin la jawabnya kan selagi tak bergambar dengan pemain-pemain bola, jurulatih segala bagai. Piala tu sebenarnya yang berharga tu.

Balik-balik je tunjuk gambar.

Abah: Ni gambar yang abah ambik tadi..

Me: Tengok.. Gambar dengan Khairul Fahmi takde ke??

Abah: Abah ambik dengan Piya je..

Me: *Frust menonggeng adik nak tengok gambar Khairul Fahmi*









Habis cerita pasal bola, kita cerita pulak pasal shopping.Nak shopping pun tak jadi. Jammed yang amat sangat. Nak pergi Sogo pun berjam-jam nak cari parking lagi,nak redah jammed lagi, parking lot pulak penuh. Betapa ramainya umat manusia. Kalau dapat parking pun belum tentu boleh shopping dengan tenang aman damai lagi bersuka ria. Beratur bayar barang pun konfem panjang berjela-jela lebih panjang dari beratur nakkan Baskin Robin free. Lenguh kaki-kaki nak tunggu. Tapi kan makcik-makcik yang gilakan handbag sanggup je beratur panjang-panjang asakan handbag dalam genggaman..Hehehe..


Lepas je check out dari hotel terus pergi makan-makan kat cafe hotel tu. Makan lunch kat hotel adalah perkara yang paling aku suka sebab jarang dapat dilakukan oleh orang macam aku ni. Masuk-masuk je cafe tu dah macam rusa masuk kampung. Eh? Macam tak sesuai pulak. Masuk kampung apa kebenda ni kan bandar. Macam ayam kampung masuk bandar boleh tak??


Korang tak tertanya ke mana gambar-gambar makanan?? Ha...Ni yang aku nak cerita..

Makan punya makan..


Me: Adik..Lupa nak ambik gambar la. Buat penat makan udang,ketam segala mak nenek cucu cicit apa semua tapi tak tangkap gambar. iPad tu simpan bawah ketiak buat pe. Tangkap la gambar ni.

Adik: Adik peduli apa asalkan kenyang. Nak ambik ipad tangkap sendiri. *dia pun bangun ambik makanan lain*

Me: *letak iPad sebelah ikut adik pergi ambik makanan lain. Tak boleh kalah ni..*


Last-last sekali berakhir la macam ni...


 
Ni akibat malas nak bawak beg berat-berat. So satu tudung untuk semua baju yang ada dalam beg. Aku bawak tudung hijau je. Nak tak nak WAJIB pakai dengan baju apa je yang ada. Walaupun nampak pelik pada mulanya, lama-lama rasa sweet dengan combination purple dan hijau. Hehehe.



Ummi tak tegur tu kira ok la. Aku ni ada consultant tau bab-bab fesyen ni tau. Free of charge. Bila dia rasa anak-anak dia pakai baju macam tak betul atau dalam bahasa kasar MANGSA FESYEN, without a few second ummi aku akan potpetpotpet.

"Sebelum orang lain tegur lebih baik ummi yang tegur dulu"

So sweet..Selalunya adik aku la..Wakakaka..


First day pakai putih dah hijau. Memang matching la. Itula sebabnye aku ada tudung hijau je.. Nasib ko la labu...Bila lagi nak try pakai colour blocking kan. Feeling-feeling retis gittuuwww.Jangan jadi macam Didie Alias sudah le..Oppsss!!!


Lots Of Luv,
Fatin Aziz..


8 comments :

Orange Vivaz said...

wahhh sangat bola punyer pasal kan sanggup redah jem .. huhuuu
apa pun tahniah kelantan !!! (:

fatin aziz said...

haha..semangat!!!

BUNDA a.k.a KN said...

assalam,

salam ukhuwah dari bunda...

fatin aziz said...

waalaikumussalam..

Nur Azwa Edora said...

wahhh ,, abah awak amek gmbar dengan piya yer!??? kalau orang biase boleh turun ea amek gmbar dengan pemain2 bola yang kite nak ??? :D

fatin aziz said...

tak semua yang boleh..siapa ada pas VIP boleh la turun.. hehe.. :)

Nadya Bubble said...

Yeah Kelantan menang ! Kami orang Selangor tapi sokong Kelantan untuk final hehe.

Anyway, di sini ada jual Al-Quran Pelangi : http://nadyabubble.blogspot.com/2013/07/rainbow-al-quran-al-quran-pelangi.html

fatin aziz said...

owh yeke..yeay!!kelantan menang..hehe

 
copyright to: FatinAziz's Belog' full design: jiakreatifelt