Sunday, July 21, 2013

Musim Berkeinginan

Assalamualaikum..

Separuh bulan dah kita berpuasa. Tak lama lagi raya. Yeay!!! Tahun depan pulak kita jumpa Ramadhan. Sedih kan. Ramadhan ni bukan best sebab berpuasa tapi tak tahulah environment berbeza. Pungpang pungpang bunyi mercun pun rasa Ramadhan. Berita yang ni putus tangan yang ni putus kaki pun hanya dalam bulan Ramadhan.Kalau setakat puasa, hari-hari lain pun boleh puasa tapi takkan sama dengan puasa di bulan Ramadhan.


Tajuk sebenarnya nak tulis " mengidam". Hasrat hati dibatalkan sebelum ada orang komen pelik-pelik. Hahaha. Maklumlah blog ni bukan orang luar je baca. Kawan-kawan aku banyak je skodeng senyap-senyap. Diorang ingat aku takleh detect. Sebelum aku diserang bagai ikan todak dengan pertanyaan pelik lebih baik tukar tajuk kan walaupun dengar macam pelik je. 


"DONT JUGDE THE ENTRY BY ITS TITLE"



Inilah benda yang aku berkeinginan sangat-sangat. Bubur Lambuk. Puasa amatlah tak sah sekiranya tidak menjumpai bubur lambuk. Bubur lambuk, moi sup, nasi air (kalau kelantan) favourite aku. Ummi aku cakap ni makanan orang sakit ataupun orang sakit gigi. Hahahaha





Sedap kan. Bagi yang imannya goyah harap click pangkah kat sebelah kanan atas supaya puasa anda tidak makruh. Janganlah pulak sebab aku post entry pasal makanan semua tergedik-gedik nak buka puasa. Aku taknak tanggung dosa orang. Bak kata kawan aku "kubur lain-lain, dosa pun lain-lain. Jadi tanggung sendiri taknak share-share dosa".. Muehehehe



Bazaar Ramadhan banyak je jual tapi aku ni taknak lah beli in fact aku tak pernah pun pergi. Kecik-kecik dulu je. Tangan aku tak boleh duduk diam kalau pergi. Semua benda aku nak ambil. Duit keluar berapa banyak pun aku dah tak kira. Jadi elakkan membazir, elakkan ke bazar ramadhan. Teringin apa-apa order kat abah atau ummi je. Bubur lambuk taknak order sebab nak yang free. Ada yang nak bagi free tak?? Kalau beli aku je melantak tak best la. Aku cuma nak cuit-cuit macam tu je bukan nak makan sampai kembung perut. Kalau tak, siapa nak habiskan ayam percik, nasi kerabu, gulai kawah, kuih tu kuih ni. Huhuhu. Syorga Makanan....



Selamat Berbuka~~~~~



Lots Of Luv,
Fatin Aziz...

12 comments :

ikhwan yusuff said...

bestnye tgk bubur lambuk 2...hihihih^0^

NANG NOR AZIMAH LONG NADZRI said...

bubur lambuk , nasi air...huhu , kecur air liur tengok , balik rumah je la jumpa nasi air , kat tempat lain , tak ada...

fatin aziz said...

best ek ikhwan..hehehe..

fatin aziz said...

betul..kat tempat lain susah nak jumpa nasi air..

zeera lily said...

sedapnye bubur lmbuk tu..
selamat menyambut ramadhan =)

fatin aziz said...

selamat menyambut ramadhan jugak.. :)

MesmeRize Me said...

menggugat iman

fatin aziz said...

sabar byk2...

iburohani said...

bubur lambuk + soya cincau = bestnye!
oopss xleh bayang lebih2..berbuka lambat lagi...selamat mengejar hikmah ramadhan..

http://nikmathidupsihat.blogspot.com/

fatin aziz said...

salam ramadhan.. :)

Mashitah Rosli's said...

salam fatin...
akak tag awk join GA by Dylla Dalila tw..jom join...


http://mashitahrosli.blogspot.com/2013/07/1st-mini-ga-by-dylla-dalila.html

fatin aziz said...

waalaikumussalam...

 
copyright to: FatinAziz's Belog' full design: jiakreatifelt