Friday, August 23, 2013

Burger Bakar Kak Fatin

Assalamualaikum..

Entry yang ingin dikongsikan belom lagi siap. Actually belom lagi menaip. -_-
Ni kes menggantikan entry sebenar la ni. Tahun ni takde cerita-cerita raya sebab tahun ni kamera di tangan abah aku so tak sempat nak snap-snap gambar. Abah aku pulak snap ala kadar je. Ayah berusia 50-an jangan nak disamakan dengan anak yang berumur 20-an. Darah muda. Mana je ada kamera kat situlah berposing bagai orang sakit otak.





Ada rupa burger bakar Abang Burn tak? Memang la tak sama sebab ni burger bakar KAK FATIN. Limited Edition je. Orang tertentu je boleh rasa. Orang luar tak boleh melainkan lelaki yang satu hari nanti akan jadi orang dalam keluarga. Kahkahkah

Warna berkarat sikit tu potato ye. Kentang bakar. Bukan hangit tau. Memang kalau bakar akan jadi macam tu. Dalam lembut sangat dan gebu. Wuhuhuhu




Gadis moden haruslah dengan idea moden. Bakar guna dapur gas je. Takde masa nak beli arang, hidupkan api dengan berpeluh-peluh semata-mata nak bakar daging dua tiga keping tu. Walaupun orang cakap nak lagi sedap bakar secara original. Bakar ikan pun lebih sedap dengan arang berbanding dapur gas.





I really love potatoes!!!

Niat nak buat mashed potato tapi macam renyah la pulak. Tunggu kentang empuk lagi. Tunggu air rebusan lagi. Elok mashed potato siap, burger dah licin. Kalau yang ni, seiring dan sejalan bagai romeo dan juliet. Eh???





Dijamin Halal :D


Lots Of Luv,
Fatin Aziz...

18 comments :

TeTo YakSa said...

Aduiiiii.. aku baca ni entri betuL2 lapar la pulak... huhuhuhu.. macam mau gigit2 jak screen laptop ni...

Busyra Bt Takiyudin said...

waa. sedap2. suka jgak kentang!

fatin aziz said...

silakan untuk gigit..hahaha

fatin aziz said...

@Busyra..sedapkan..hehehe

Yuyu Zaza said...

haha saya jumpa makanan di sini haha!

Budak Blogspot - www.budakblogspot.com

Budak Blogspot memberikan panduan dan tips blog dalam bahasa Melayu kepada blogger Malaysia dalam menghasilkan blog yang berkualiti, mesra SEO dan trafik tinggi. Budak Blogspot juga menerapkan pendekatan SEO, Google PageRank serta Alexa Rank yang baik.

fatin aziz said...

silakan makan... :)

ammelia yusoff said...

same, suke kentang sangat. yummmy, nasib baik dah kenyang bila baca enrty ni. hihi ^^

fatin aziz said...

hehe..nasib baik kan.. :P

Mya said...

mya follow sini jugak! nampak sedapnya! :DD

fatin aziz said...

tq :)

Izzie said...

sama2 suka kentang jugak. nyum nyum

kalau bake kentang pun sedap jugak.balut dgn aluminum foil sumbat dlm oven. warna cantik lembut giler.

cart kartika said...

wah.. mcm best je ni :)

trend ambil gambar makanan.. biasala tu.. kan :)
jemput singgah baca entry terbaru..

http://cartiecacloset.blogspot.com/2013/08/ambil-gambar-makanan-sebelum-makan.html

fatin aziz said...

@ Izzie..mmg sedap tapi sbb malas nak buat dua keja..ni letak je semua dlm tu. cukup masa makan. tak payah ke hulu ke hilir..hehe

fatin aziz said...

mmg best pun.. :)

ikhwan yusuff said...

wow..bestnya..meleleh air liur,..hihii

fatin aziz said...

lap dengan tisu.. :P

Lieya Von Jay said...

burger klo bt seniri memang sedap n puas makan.. ^_^

fatin aziz said...

kan..nak letak apa pun boleh..hehehe

 
copyright to: FatinAziz's Belog' full design: jiakreatifelt