Saturday, September 21, 2013

Welcome Juniors!!!

Assalamualaikum...

Hilang tak bermaksud dah tak berminat. Blogging masih lagi tangga teratas walaupun tahap kemalasan makin mengejar untuk berada di tangga paling atas. Student's life always busy walaupun sem baru bukak. First week normal la buang masa sana sini melawat kawasan kampus. Mana taknya bangun pagi-pagi berebut bas dengan budak-budak baru masuk, sampai je dewan kuliah lecturer tak masuk. Huh!!


Second week, dah ada kuiz. Oh My Gosh!! Study boleh jawab, tak study boleh blah. Aku study sikit-sikit campur malas tolak rajin bahagi main-main darab tengok movie Alhamdulillah boleh jawab. Tips ni tau. Tiru la ye kalau nak failed satu sem. Wakakaka


Entry untuk TARONGGA ZOO, SYDNEY aku tak karang pun lagi. Masa tak ada weiii...Hidup ni penuh dengan bangun pagi, berebut bas, sampai kelas berebut tempat nak duduk depan, habis kelas berebut kerusi kat kafe. Habis makan berebut nak solat dalam surau yang sempit. Selepas solat berlari pecut nak berebut tempat lagi nak duduk depan. Habis kelas berebut bas pulak, nak balik cepat. Turun bas,berlari pecut nak sampai rumah, kalau cepat boleh tido dulu satu round. Hekhekhek




Adik tak bagi upload sebab muka dia banyak jerawat dan tak ready nak bergambar.
Kakaknya feduliks apa ni belog kakaknya yang punya.. Yang penting si tudung hijau tu yang ready..Hahaha



Btw WELCOME ALL JUNIORS!!!
Terasa tua-tua sangat walaupun baru second year. Maklumlah jalan sana panggil kakak tanya bilik tutorial/dewan kuliah kat mana. Jalan sini sekat aku panggil kakak tanya mana tempat bas nak balik hostel. Macam-macam. Yang paling aku nak gelak geng budak lelaki berbisik-bisik sesama diorang. Aku rasa diorang nak tanya something kat aku kot tapi takut. Am I like a ghost. Memandangkan aku nampak seperti mereka perlukan seseorang untuk bertanya aku pun tengok la diorang dengan harapan diorang datang tanpa takut atau segan. Tunggu punya tunggu akhirnya satu geng berjalan melintasi aku tanya dengan budak lelaki lain. Malu agaknya. Kemon la. I'olls ni akak-akak la. Tak layan bebudak ni. Ahaks!



p/s: Adik-adik yang tengah usha-usha biasiswa tolong akak sesat sorang ni sama ye. Bagitau scholarship mana yang open lagi. Aku baru sedar dah bulan 9. Banyak yang dah tutup. Nasib baik JPA sempat. I'olls tak apply PTPTN. :P


Lots Of Luv,
Fatin Aziz...

14 comments :

Izzie said...

aah JPA open lagi. cepat apply! hehe.
baru bukak sem patutla busy takpe take your time, nt sambung entry baru bila dah free.

fatin aziz said...

JPA dah tutup kan..last jumaat ari tu..tapi dah apply pun..hehe

NANG NOR AZIMAH LONG NADZRI said...

hidup ni kena berebut , kalau tak berebut ketinggalan la jawabnya...
untong la orang panggil kakak , saya ni dah third year , orang duk ingat budak asasi atau first year...hahaha
selekeh punya pasal :D

fatin aziz said...

haha..walaupun kakak tapi ketinggian tetap budak junior menang lagi..hehe

❤Kamsiah❤ said...

datang menambah follower kat sini..salam kenal sis...

Cik Nurani said...

amboi Fatin dah jadik seniour dah..jgn buli adik2 eaa :P. sy tak pernah rsa kehidupan budak U, tapi mcm kelam kabut jer Fatin sy tgk neh..huhujgn marah eaa

fatin aziz said...

@kamsiah..salam kenal ye... :)

fatin aziz said...

Cik Nuraini..xpe tak marah sbb kat sini mmg semua org berebut..kalau yang tak berebut mmg akan ketinggalan..kelas dari kol 8 sampai 7 xde gap. yang ada pun sejam untuk solat zohor dan makan. kalau solat asar kena curi2 time kelas. sebab tu kna berebut..hehe

BUNDA a.k.a KN said...

salam ukhuwah dari bunda...

fatin aziz said...

salam ukhwah..

Anak Pantai said...

salam persahabatan di alam maya

fatin aziz said...

salam persahabatan.. :)

Santan Manis said...

Waaa.. nice laa entry dia. btw SM done follow sini, jemput singgah ke blog kalau sudi :D

fatin aziz said...

i will.. thanx for dropping comment here.. :)

 
copyright to: FatinAziz's Belog' full design: jiakreatifelt