Friday, March 28, 2014

Entry rindu blog

Assalamualaikum...


Sejak start sem ni blog macam terabai je. Niat hati nak jadi blogger tegar tak kesampaian. Walaupun sem ni tak banyak kelas tapi assignment ya ampuuunnnn..Menimbun bagai gunung jerai. Update blog pun guna handphone sebab tak nak readers lari. Mohon datang kembali kepada yang niat nak cari port lepak kat lain. Hewhewhew. Iolls sanggup kejar uolls balik tau. Angkut sorang-sorang datang lepak sini.


Weekend hari tu aku try Google resepi. Tetiba naluri kewanitaan datang dalam kalbu hidup aku. Naluri nak masak. Well umur pun dah 21 kan. Bak kata Umi aku, dah nak jadi Mak orang dah. Excuse me Umi.. I ni baru 21 bukan 31. Tak bermimpi pun lagi nak jadi mak2 apatah lagi jadi bini. `dah jadi bini orang dah sekarang ni. Tak lama lagi jadi mak pulak`.. Oh my.. Aku tak sanggup dengar ayat tu lagi. Yang aku nak dengar ` eh dah umur 21 dah. Tapi nampak macam baru lepas SPM`… Ni baru ada selera aku nak dengar. wakakaka



Gril Chicken Chop with Mashed Potato


Untuk chicken chop ni aku gabungkan dengan mashed potato. Actually nak test power. Ingat tak lagi cara nak buat mashed potato. You know what, Iolls berjaya buat mashed potato tanpa tengok resepi. Successful!!! Gravy pun menjadi. Kalau yang dulu-dulu tak menjadi sangat. Rasa tu jadi tapi warna kurenngggg.. Kali ni punya both menjadi. Happy tu tahap rasa macam juara master chef kalah kan zamir. Ha!! Macam tu la perasaanya... Boleh imagine tak ???



Lenyek kentang sepuas hati, simbolik lepaskan stress

See..Menjadi kan warna tu. Pekat likat..Just nice. Tahap sedap tu yang GILA PUNYA SEDAP. Cair di mulut. * tangan dibahu mata ke atas*...



Tu je yang aku nak cerita.. Hahaha..pendek but padat. Konon berilmiah post aku kali ni. So guys see you when I see you. Next week aku midterm. Doakan aku ye. Seperti mana aku doakan budak degree yang nak midterm dan budak diploma yang tengah final atau bakal menghadapi final. Fighting!!!!


Jom follow saya di socia media.. :)

Instagram
Twitter
Facebook
Online Business


Lots Of Luv,
Fatin Aziz...

5 comments :

Lollipop Manis said...

pandainya masakkk. boleh kawen dah ni. hahaha xD

nae nematoda said...

perempuan kalau dah pandai masak, dh boleh khawin tu...chewahhh :D

fatin aziz said...

@lollipop manis...haha..kawen?? 5 tahun lagi kot.. :P

fatin aziz said...

@nae nematoda..oh yeke..calon xde lagi so xleh kawen la..hehe

Mommy Suci said...

Jom visit & follow blog saya di http://mommysuci.blogspot.com

 
copyright to: FatinAziz's Belog' full design: jiakreatifelt