Friday, April 18, 2014

Perubahan Zaman

Assalamualaikum..

Pertama sekali, hhhhhhaaaaaaa.. Lega test untuk midterm dah habis. Semput tahap kehabisan nafas nak hadap test satu persatu. Penat dia dari hujung rambut hingga hujung kaki termasuk organ dalaman. Maksudnya penat otak la kan.


Umur aku ni dah 21 tahun. Kalau flashback 5 tahun dulu aku umur 16 tahun. Form 4 gitu. Waktu tu baru nak masuk alam baru la katakan. Alam nak capai cita-cita jadi doktor sebab dah mula belajar biologi. Eksaited kemain. Rajin je study biologi. Semua benda nak kaji. Semua nak relate dengan sains.Sekarang ni korang bagi je buku biologi konfem tido tertungging siap berdengkur.Complete set!


Siapa sangka aku di jalan yang tersasar dari perjalanan. Dari aliran sains, masuk ke asasi sains hayat tapi belajar engineering. This is what we called life. Ramai jugak tanya, boleh ke masuk engineering dari sains hayat? Jawapannya aku dah dapat dan masuk pun, boleh la maksudnya. Boleh ke catch up pelajaran tanpa ada basic? Jawapannya mestilah boleh. Believe in yourself. Be confidence in whatever you did! Bagi aku senang je. Kita dah ada kat jalan ni. Nak taknak semua tetap kena lalui walaupun pahit. So do we have any choice melainkan habiskan study dan berjaya? Aku tak suka engineering tapi aku struggle nak result hebat. Sebab? Aku taknak kena repeat atau extend sem. Dah tak suka cecepat la habiskan. Tak gitu caranya..Kalau ada short sem pun aku rembat bagi singkat. Waktu aku habis degree, orang lain dah kerja pun. Antara geng gegirls, aku je 4 tahun. Sadis tak? Diorang boleh pergi makan kat Seoul Garden, Starbucks, OldTown, aku makan kat warung tepi jalan je. Poket nipis.

5 Tahun akan datang...


5 tahun akan datang, aku dah berumur 26 tahun. Dalam wishlist mestilah nak yang happy2, hebat2 kan. Top list untuk perempuan konfem kawen kan. Memang tu je motif kalau ada perbincangan meja bulat budak pompuan ni. Untuk aku kalau boleh la kan waktu tu aku nak ada bisnes sendiri, kerja yang hebat, rumah sebijik, kereta seketul, master dalam genggaman. Ini cuma perancangan la kan. Kawen?? Perlu ke untuk mention. Just wait and see...Walaupun memang hormon gatal nak kawen cepat tu ada tapi malu nak cakap. *tutup muka dengan selimut. iteeeww maluuu*


Kalau 5 tahun dulu, hingus meleleh pun tak kisah, sekarang tudung herot pun malu nak keluar. Kalau dulu cakap kuat-kuat sekarang cakap pun sopan-sopan je. Perubahan zaman la katakan. Zaman hingusan ke zaman yang bertauliah la sikit. Kalau dulu urus diri tak pandai, sekarang dah mula belajar urus hidup orang lain pulak, suami dan bakal anak.


Im happy for your life friend! Semoga berbahagia hingga ke syurga dan lahirkan zuriat yang soleh dan solehah. Dulu-dulu perangai gila-gila orangnya. Sekarang ni sopan, ayu, lembut je. Jodoh dah sampai. Alhamdulillah...

Seronok dengar kawan-kawan dah kawen. Aku? Taknak pikir. Belum masanya. Hahaha




Aku yang menaip...


Lots Of Luv,
Fatin Aziz..

14 comments :

nae nematoda said...

hahaha, setuju sangat and tak semestinya, apa yang kita pilih tu, benda yang kita suka...haha
skrg tgh pkir, cecepat la abis belajor

fatin aziz said...

haha..penat study ni..;)

cikmisi leen said...

mana-mana cos pon yg kta amik, kna usaha ja, dah usaha tawakkal. insyaALLAH sgalanya kan dpermudahkan. gudluck ! bakal engineer lah neh .. IR Fatin .. hehe ^_^

Seu Leira said...

ASSALAMUALAIKUM ,, saya ada jual HP CLONE KOREA 99% macam ori ,boleh beli untuk anak-2 or hadiahkan untuk yang tersayang, HARGA MAMPU MILIK , TERMURAH untuk anda , Berminat ? Hubungi / whatsapp ke 0145322955 (sue)

LIKE PAGE : https://www.facebook.com/seuahmatcollection

fatin aziz said...

@cikmisi..alolo cuweetnye..tima kaceh for ur wishes. gudluck for u too. amin... moga2 sanggup untuk hadapi test utk title IR tu..haha

Tasha Aqisha said...

handmade tote bag...
http://cercitertashaqisha.blogspot.com/2014/04/iklan-tote-bag-by-bearyblossom.html

kegilaanku bershpping
http://cercitertashaqisha.blogspot.com/2014/04/kegilaanku.html

Nurhazlin Hussein said...

Definitey true ! Hahaha . Apa-apa pun , good luck sis :D

fatin aziz said...

tq @Nurhazlin Hussein.. ;)

Akif Imtiyaz said...

SETUJU ... kdg2 pilihan yg kita buat tak semestinya jd yg terbaik utk kita ...

fatin aziz said...

kan..bersyukur dengan apa yg diberi kerana semuanya bersebab.. :)

Info Kesehatan said...

Good luck iya,, semoga cita2 kamu tercapai

fatin aziz said...

tq...:)

Mira Kagimoto said...

good luck for everything you wanna do in your life.. :)

fatin aziz said...

tq.. ;)

 
copyright to: FatinAziz's Belog' full design: jiakreatifelt